Guide: Her finder du (gratis) billeder til din hjemmeside!

Når du laver en hjemmeside eller webshop, kan du ikke komme udenom at bruge billeder. Gode billeder gør både din side lækker at se på, men den fremstår også meget mere professionel. Hvis du har en webshop, vil en stor del af af billederne selvfølgelig bestå af produktbilleder, men der kan stadig være brug for andre billeder. Men hvis du ikke lige har budget til at få taget en masse billeder, eller betale i dyre domme for halvdårlige stock billeder, så er der hjælp at hente. For du behøves ikke nøjes med kedelige, lidt for opstillede stock billeder til en alt for høj pris. Der findes nemlig mange billededatabaser, der tilbyder en stort udvalg af højkvalitets billeder – helt gratis. Ja, gratis! Smukke billeder der er helt fri for alle copyright restriktioner, og som du kan bruge præcis som du vil.

Vi har samlet de databaser, vi bruger mest og som har nogle fantastisk smukke billeder i mange forskellige kategorier. Så jump in 🙂

1. Negative Space

Hos Negative space finder du nogle virkelig lækre stockbilleder. Deres udvælg spænder fra arkitektur til teknologi og alt derimellem. Deres udvalg vokser uge for uge, så der vil altid være nye spændende billeder at gå på opdagelse i. Negative space har også gjort det nemt, at finde præcis det billede du skal bruge, da de er delt op i kategorier, men endnu bedre er der en rigtig god søgefunktion.

2. Picjumbo

Hvis du er på udgik efter smukke billeder til din webshop eller hjemmeside, kan du helt sikkert finde dem hos Picjumbo. Picjumbo tilføjer nye billeder dagligt – ja vi sagde dagligt! Derfor finder du også et bredt udvalg af billeder i højeste kvalitet. En lækker funktion på Picjumbo er, at når du finder et billede, du kan lide, kan du på de fleste billeder trykke i højre hjørne ‘more images like this’ og få vist flere billeder i samme stil. Det er lækkert, og leder dig lynhurtigt frem til det helt rigtige billede.

3. Unsplash

Unspalsh er vores personlige favorit. Og det er der flere grunde til. For det første tilbyder Unsplash ufattelig mange smukke billeder i mange forskellige kategorier. Derudover har de en rigtig nem søgefunktion. Og sidst men ikke mindst er Unsplash nu integreret med WordPress, så når du tilføjer billeder til din hjemmeside eller webshop, kan du hente billederne direkte fra Unsplash uden at gå ud af WordPress. Det er så smart og sparer meget tid!

4. Kaboompics

Bag ved Kaboompics står webdesigneren Karolina. På Kaboompics tilføjer Karolina ofte nye smukke billeder af høj kvalitet. Du finder alt fra mode til mad til landskaber. Udover en god søgefunktion og billeder opdelt i kategorier har du også mulighed for at søge efter farver. Mangler du fx et billede i blålige nuancer, trykker du blåt på den blå farve, og så har du et stort udvalg af billeder. Det er altså smart!

5. Splitshire

Alle billeder på Splitshire er lavet af kærlighed. Sådan udtrykker den italienske fotograf Daniel Nanescu det, som er manden bag Splitshire. Og hvis du spørger os, så kan det faktisk godt ses, at der er kærlighed i hvert enkelt billede.
Der er ingen tvivl om, at du kan finde billeder til din webshop på Splitshire! For det er nemlig derfor, Splitshire er til, for at dele gode billeder du kan bruge, til hvad end du vil!

6. Pexels

Vil du have det bedste af det bedste? Så er Pexels stedet for dig. Alle billeder er nemlig nøje udvalgt fra en række forskellige billededatabaser for at give dig de absolut bedste billeder. Men bare rolig – du kan selvfølgelig bruge dem, præcis som du vil uden nogen restriktioner.
Det er nemt at finde de helt rigtige billeder, da Pexels både har en god søgefunktion, og samtidig er billederne delt ind i kategorier.

7 Gratisography

Den sidste billededatabase med gratis billeder, er lidt anderledes end de andre. For her finder du ikke kun smukke naturbilleder, men også sjove, skøre og skæve billeder. Du kan fx finde billeder af katte, en mand udklædt som en kanin på en bro og hunde der spiller kort. Det er nok ikke alle websider, der passer til disse billeder, men det er anderledes og stadig nogle høj kvalitetsbilleder. Vi er i hvert fald vilde med det!