Hvad koster det at lave en webshop?

Vi får tit spørgsmålet “Jamen, hvad koster det at lave en webshop”?. Og det spørgsmål er nærmest umuligt at svare på. For en webshops pris kan være billig, men kan også være voldsomt dyr. Det kommer nemlig helt an på, hvilken løsning du ønsker og har behov for. Skal du have en ’almindelig’ webshop med standard løsninger, kan du sagtens selv kaste dig ud i det og slippe for regninger til bureauer og programmører. Men selvom du har mod på at lave din egen webshop, vil der være udgifter forbundet med det, da du skal købe produkter og services fra andre virksomheder.
De udgifter som du kan forvente, når du starter din egen webshop, har vi forsøgt at give dig et overblik over her, både engangs- og fasteudgifter.

DOMÆNE

Før du overhovedet kan komme i gang med din webshop, skal du have et domæne. Det er det navn, der skal skrives ind efter www. og som leder forbrugeren ind på din side. Når du har bestemt dig for, hvad dit domæne skal hedde (og tjekket om det er ledigt), er der forskel på prisen, alt efter om det skal være .dk .com .ninja eller et helt andet domæne. Hvis du vælger .dk koster det ca. 55 kr. Du kan se alle priser på unoeuro.dk.
De 55 kr. er en engangsbetaling, men for at beholde dit domænenavn koster det ca. 50 kr. om året. Så længe du betaler det, så tilhører domænet dig.

HOSTING

En ting som ingen kan komme uden om, når man laver en webshop (eller almindelig hjemmeside), er hosting. Hosting er det, der skal til, for at du overhovedet kan eksistere online, og derfor skal du købe plads på en server. Hosting køber du af en virksomhed, der sælger hosting løsninger, og dem er der rigtig mange af, og det kan være vanskeligt at finde den rigtige virksomhed og hostingløsning for dig.
Det der er nemmest at gå efter, er prisen. Og som med så meget andet i livet så får du det, du betaler for. Ofte møder vi folk, der har problemer med deres hjemmeside eller webshop, som kun kan løses ved at opgradere til en bedre hostingløsning (dvs. betale flere penge). Dermed ikke sagt at du blot skal vælge den dyreste løsning, men i hvert fald tænke over, hvad du forventer af din løsning. Til en simpel webshop kan du sagtens starte ud med at bruge UnoEuro og deres basic suite, der koster mindre end 20 kr. om måneden. Hvis du vælger denne løsning, skal du dog opgradere din løsning, når du begynder at få mere trafik på din webshop – hvilket er meget simpelt og ikke tager lang tid.

BETALINGSGEBYRER

Alle betalinger lavet online vil blive gjort gennem en betalingsgateway. Man kan sige, at en betalings gateway er den online dankortterminal, derfor skal du have en betalinggateway for at sælge dine produkter online. Der findes forskellige løsninger, men en af de mest populære er Stripe. Hos Stripe er der ingen månedlige pris men et gebyr pr. transaktion på 1,4 % og 1,80 kr.. Det vil sige, at hvis du sælger for 300 kr. gennem Stripe på din webshop, tager Stripe 6 kroner i gebyr, inden pengene kommer ind på din konto. Du kan også vælge en mere simpel løsning og bruge mobilepay.

TEMAER

Når du laver din webshop i WordPress, skal der bruges en skabelon (også kaldes template, theme eller tema), og dem findes der virkelig mange af. Når du laver en webshop, skal du vælge en skabelon, der giver dig de muligheder, der er behov for til en webshop. Det kunne fx være, at forsiden er indrettet således, at den viser produkter og ‘ligner’ en webshop, hvor man kan købe ting. Det kunne også være produktsiderne, der skulle være indrettet, så der er en logisk opbygning med informationer og billeder af produktet.
Nogle skabeloner er gratis, og andre koster mellem 100 kr. og 1.000 kr.
Vi anbefaler ofte denne  skabelon, som kan bruges til de fleste webshops og koster ca. 400 kr. Det er et beløb, du betaler en gang.

PLUGINS

Når du laver en webshop i WordPress, har du brug for nogle plugins. Plugins bidrager med en ny funktion på din webshop, og kan derfor bruges til at få en masse nye spændende ting på din webshop. Du kan tænke på det lidt ligesom en app. Fx skal du bruge et plugin for at få Stripe installeret på din side. Der findes tusindvis af plugins, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilke der er relevante for din webshop.
Nogle er gratis, og andre koster penge, og derfor skal du altid tænke sig om. Plugins kan koste mellem 20 kr. og 2.000 kr. (og nogle gange mere).  For de plugins der koster penge, giver du et beløb her og nu, og for at få dem opdateret og have support skal der typisk betales en årlig licens.
På en begynder webshop ville vi anbefale at købe plugins for ca. 500 kr., hvilket inkluderer backup, sikkerhed mm.

BACKUP

Vi anbefaler altid at tage back up af din webshop. Hvis uheldet skulle være ude, er det altså bare utrolig mange timers arbejde og ikke mindst informationer, der er væk. Som med meget andet findes der tusindvis af forskellige løsninger, og det kan være vanskeligt at navigere rundt i dem. SOm nævnt før, anbefaler vi at bruge  Jetpack. Jetpack har forskellige priser alt efter dit behov. Den løsning vi ofte vælger koster ca. 350 kr.. Når du køber den, giver du de 350 kr. og derefter vil der være en årlig betaling på ca. 350 kr.. Der findes selvfølgelig løsninger, der både er dyrere og billigere.

ANDET

Der er rigtig meget, der skal tænkes på, når du starter din egen webshop, og det er med at holde tungen lige i munden, når der skal navigeres i alle de muligheder, der er. Dem der er listet her, er dem, du som minimum skal tage stilling til, og som vi anbefaler du vælger til. Vi håber, det gav dig overblik over, hvad det koster at lave en webshop. Der vil selvfølgelig være mange andre udgifter i forbindelse med din webshop såsom køb af varer osv.. Men der er også de udgifter, som mange glemmer.

Hvis du fx skal sælge fysiske varer, skal du tænke i emballage og fragt, som er en udgift, mange ofte ikke er opmærksom på. Så skal du selvfølgelig også gøre folk opmærksomme på, at du findes, og få dem ind på din webshop. Vi må bare erkende, at til det er Facebook annoncering bare godt. Derfor anbefaler vi også, at du sætter et beløb af til løbende at annoncere på Facebook.

Vi håber det gav dig et overblik over de omkostninger der vil være, når du laver en webshop. Det kan virke lidt uoverskuelig, men vi lover dig, at det er meget mere lige til. Vi hjælper dig gerne på vej, så du er altid velkommen til at kontakte Samuel på 4299 8811 eller mail samuel@ambitioes.dk